Зеленчуците се почистват добре, след което се нарязват на парчета по желание. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно (може да пресовате чесъна). Пресните подправки (розмарин и риган) се нарязват на едро. Саламът се реже на кръгчета или полумесеци и се запържва леко в сгорещеното олио. Изважда се и се отцежда в чиния. В останалата мазнина се задушават лукът и чесънът, а след като омекнат се добавят останалите зеленчуци и всичко се задушава добре. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер и се налива 1/2 л вода + бульона (сухата подправка). Разбърква се добре и ястието се оставя да къкри на бавен огън за поне половин час. Бобът от консервата се отцежда много добре, след което се добавя към уврелите вече зеленчуци, заедно със салама. Бобът се оставя да поври още малко, докато поеме добре ароматите, след което се доовкусява, ако е необходимо.
По желание може да добавите нарязан магданоз или друга зелена подправка.