Бобено плато с ориз

вход през zajenata.bg
Бобено плато с ориз
admin
Добавена от: admin
10870
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Продукти за боба:
250 г зрял (червен) боб
1 морков
1 глава кромид лук
2 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
бялата част от 1 стрък праз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сух магданоз
1 стрък целина
сол на вкус
Продукти за ориза:
ориз – 1 ч. ч.
праз лук – 1 стрък (може и по-малко) или 1 глава кромид лук
морков – 1 бр.
олио – 3-4 с. л.
сол
черен пипер
магданоз 

Фасулът се накисва за 24 часа в студена вода. Сварява се по стандартната процедура в 3 различни води, без да се посолява, като няколко черпака от бульона се заделят. Лукът се нарязва на филийки, а морковът на малки парченца. В сгорещеното олио за около минута се запържва червеният пипер, лукът и морковът, прибавя се свареният и добре изцеден фасул и се поръсва с нарязаната на едро целина, джоджен и останалите подправки. Разрежда се разтвореното в малко вода доматено пюре и заделения бульон от фасула и се оставя да поври, докато остане на мазнина.
Оризът и нарязаните морков и праз (кромид) се запържват за 1-2 минути в олиото и се заливат с 3 ч. ч. гореща вода. Щом се свари оризът, ястието се сваля от печката и се прибавят подправките.
На дъното на порционна чиния се сипва от боба. Около него се сипва от ориза и се гарнира по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft