Боб в гърне
13 Август 2013
61531
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Бобът се почиства, измива и накисва в студена вода предишната вечер. Фурната се включва. Бобът се измива отново и се слага в гърнето. Добавят се ситно нарязанта глава лук, накълцаните чушки, моркови и домати. Прибавя се зехтинът и няколко стръка мащерка. Всичко се залива с гоеща вода, така че да останат два пръста под капака на гърнето и се слага в загрятата фурна. След около 30-50 минути бобът завира. Вари се между 2 и 4 часа.
След като бобените зърна са сварени, се добавя сол. В маслото се запържват червеният пипер и чубрицата и се добавят към боба. Добавят се и листенцата от няколко стръка джоджен. След като поври още 5-10 минути, е напълно готов. Поднася се наръсен с пресен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари