1 глава лук, нарязана на полумесеци
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
4 с.л. олио
1/2 ч.л. чили, по желание
1 ч.л. червен пипер
400 г месо от пушено пиле, нарязано на едри кубчета
100 г суджук или луканков колбас, нарязан на тънки резенчета
800 г едър консервиран зрял фасул (или предварително сварен суров боб)
2 печени чушки, нарязани на ивици
1 ч.ч. домати от консерва, нарязани на ситно
1 ч.л. риган
1 ч.л. джоджен
сол на вкус
черен пипер на вкус
Лукът и чесънът се слагат да се запържат в сгорещеното олио. Добавят се чилито, червеният пипер, месото и колбасът и се разбъркват 1-2 мин. Сипват се отцеденият фасул, чушките, доматите, риганът, джодженът и всичко се посолява на вкус.
Ястието се сипва в тавичка и се запича 15-20 мин. в загрята фурна на 200°С.