Боб по тракийски за Бъдни вечер
22 Декември 2011
48782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г зрял боб
4-5 глави лук
1 домат
олио
магданоз
черен пипер
магданоз и чери доматчета за украса
Накиснете боба за минимум 6 часа, след което го сварете. Преди да го отстраните от котлона, го посолете. Сипете го в подходяща чиния и го подправете със ситно нарязания магданоз и черен пипер на вкус. Отделно задушете ситно нарязания лук в 4-5 с.л. мазнина. Добавете обеления домат или 1-2 с.л. доматено пюре. Разредете с малко гореща вода и изсипете сместа при боба. Сервирайте ястието в дълбок съд, украсено с наръсен магданоз и нарязани на половинки чери доматчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари