свинско месо - 500 г
карначета - 500 г
гъби - 250 г бланширани
боб - 400 г
лук - 150-200 г кромид
моркови - 2 броя
целина - 1/2 глава
паприкаш - около 1/2 буркан или 340 г
олио - 150 мл
брашно - 1 ч.л.
джоджен - 1/2 връзка пресен, може и сух
магданоз - 1/2 връзка пресен
червен пипер - 30 г
сол - на вкус
Нарежете свинското на средни или по-големи парчета и го сварете в подсолена вода. Сварете и боба с малко сол и олио.
Задушете за 10-тина минути в сгорещена мазнина ситно нарязаните лук, моркови и целина, поръсете с червения пипер и и разбъркайте с паприкаша.
Така приготвената запръжка се сипва в тава заедно с отцедения боб. Прибавете към тях месото и долейте 1 л от бульона му.
Прибавете и нарязаните гъби в тавата. Карначетата нарежете на парченца и запържете в малко сгорещено олио, след което добавете и тях в тавата.
Ако е твърде рядко ястието, може да сгъстите с размитото брашно. Сложете да се пече за 10-15 минути в загряна фурна и накрая го разбъркайте с накълцаните джоджен и магданоз.