Боб с наденица и тортила чипс

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Боб с наденица и тортила чипс
Боб с наденица и тортила чипс
admin
Добавена от: admin
7489
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет тортила чипс
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1-2 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1/3 буркан консервирани домати
4 сурови наденици
200 г кашкавал
400 г консервиран червен боб
1/2 ч. л. кимион  

Надениците се поставят в намазан с олио загрят тиган и се изпичат от двете страни. Когато са готови, се изваждат в чиния (мазнината се запазва).

Консервираните домати се сипват в каната на пасатор, добавят се стръковете магданоз и се пасират.

Лукът и чушката се почистват, нарязват се на малки парчета и се задушават за 1-2 минути в мазнината от надениците

Зеленчуците се поръсват с червен пипер, кимион и риган.

След това се сипват пасираните с магданоза домати.

Добавя се консервираният червен боб, наливат се 100 мл топла вода и се посолява на вкус. Оставя се да къкри няколко минути.

Когато зеленчуците омекнат, сместа се намачква с преса за картофи.

Дъното на йенска тава се покрива с тортила чипс.

Върху чипса равномерно се разпределя фасуленото пюре и отгоре се подреждат нарязаните на парчета наденици.

Ястието се поръсва с настърган кашкавал, поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 15-20 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft