1 кг пушени кокали
1 бр. свински джолан
1 кг стар фасул
2 бр. моркови
2 бр. чушки (червена и зелена)
2 с.л. ронена чубрица
1 с.л. сух джоджен
1 връзка зелен лук
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
В тенджера под налягане се сваряват пушените кокали и джоланът за около 1 час. Прецеждат се и бульонът се връща в тенджерата. Прибавя се предварително накиснатия и измит фасул и се долива топла вода. Вари се под налягане 1 час, като през това време се обезкостяват джолана и кокалите. Към сварения фасул се добавят месото и ситно нарязаните чушки и моркови, сол, черен пипер и чубрица. След 10 минути се запържва нарязания лук с червен пипер и се добавя в супата, поръсва се със сухия джоджен и се разбърква.
Идея: Още по-вкусна става гозбата, ако използвате смес от различни сортове боб!