Замесете не много твърдо тесто от водата, яйцата, брашното и солта. Оставете го да отпочине. През това време:
а) с ръце натрошете сиренето;
б) поставете голям съд с вода на печката (не забравяйте да посолите водата), до нея сложете купа със студена вода;
в) пригответе тава, намажете я с масло и поставете до печката;
Тестото разделете на 6 части. Разточете всяка на кора с размер малко по-голям от размера на тавата,т.к. когато се пекат корите, тестото и се свива и надига. Всяка кора, с изключение на първата и последната, потопете във врящата вода за 1-2 минути, извадете с цедка и веднага пуснете в купата със студена вода.
Готовите кори редете в тавата, като ги мажете с разтопеното масло и ръсите със сирене. Важно: Поръсвайте всеки слой, с изключение на третия, не много обилно със сиренето. Основното количество сирене поръсете върху третата, средна, кора.
Последната кора намажете с масло, нарежете баницата на порции и изпечете във фурната на 180 градуса за около 50 минути. Тавата поставете малко под средата на фурната.