Въпреки, че се приготвя много бързо, тази торта от бисквити ще ви изненада с богатия си и кремав вкус.
Разбийте 6-те белтъка с 150 грама захар и след това добавете галетата, две супени лъжици брашно, бакпулвера и орехите (ситно смлени). Изпечете от тестото блат в тава, покрита с хартия за печене, за около 20 минути при температура от 200 градуса.
За да приготвите крема: разбийте шестте жълтъка с 200 грама пудра захар. Пригответе пудинга по обичайния начин, като в сместа, която ще излеете във врящото мляко, добавете и разбитите жълтъци. Бъркайте, докато се сгъсти и оставете да се поохлади, след което добавете вътре разбития на пяна маргарин и разбъркайте. Разделете крема на две части. В едната част сложете разтопения шоколад.
Редувайте при подреждането тортата по следния начин: пандишпанов блат, жълт крем, ред бисквити, потопени в мляко, кафяв крем и така, докато се изчерпа целият крем. Украсете с разбита сметана и по желание с натрошени ядки, шоколад и пр.
Богата бисквитена торта с пандишпанов блат и крем
26 Октомври 2015
105059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари