пилешко месо - гърди - 4 бр. без кожа
яйца - 4 бр.
кисели краставички - 4 бр.
домати - 4 бр.
картофи - сварени 250 гр.
майонеза - 4 с. л.
сметана - 150 гр.
оцет - 2 с. л.
каперси - 2 с. л.
маслини - 10 зелени и обезкостени
копър - наситнен 1 ч. л.
пресен лук - 1 бр.
сол
черен пипер
Пилешките гърди сварявате в леко подсолена вода. Сварявате яйцата, трябва да са много добре сварени, обелвате ги и ги нарязвате на парчета.
Обелвате доматите и ги нарязвате на четвъртинки. Махате сърцевината, и нарязвате месото на доматите на филенца.
Картофите нарязвате на шайби с дебелина около 1 см. Краставичките нарязвате на парченца. Салатата измивате, изтръсквате добре и нарязвате на по - едро. Пресният лук го нарязвате на дребно.
Изстиналото пилешко нарязвате на парченца и смесвате с картофите, краставичките, каперсите и маслините.
От майонезата и сметаната, копъра, солта, черния пипер и оцета правите дресинг, с които заливате салатата. Размесвате леко и оставяте в хладилника, за да се смесят ароматите.
В чиниите, в които ще сервирате слагате един пласт от зелената салата, след това от пилешката салата и накрая декорирате с филенцата домати.