За тестото:
500 гр. брашно
1/2 кубче прясна мая
2 ч.л. сол
1 чаена лъжичка захар
150 мл топло прясно мляко
100 мл кисело мляко
2 яйца (1 жълтък се запазва за намазване на погачата)
50 мл олио
хладка вода - колкото е необходимо
За плънката:
250 гр. шунка
250 гр. млечна извара
200 гр. кашкавал
150 гр. маргарин
1. Маята се оставя да шупне в малко топло прясно мляко.
2. Брашното и всички останали съставки (без един жълтък) се замесват на меко тесто (заедно с шупналата мая). Прибавя се по малко топла вода, докато се получи желаната плътност.
3. Без да се оставя да втаса, веднага се оформя погачата. Tестото се разделя на 6 части и всяка от тях се разточва на малка кора.
4. Всяка кора се маже с маргарин и върху него се поставя от изварата и настърганата шунка.
5. Корите се подреждат една върху друга, като върху последната не се маже маргарин. Всички кори се разточват заедно (една върху друга) на една голяма кора.
6. Голямата кора се маже с маргарин и върху него се поставя настърганият кашкавал.
7. Кората се навива на руло и от него се изрязват колелца с дебелина 3 см.
8. Подреждат се в намазнена тавичка, върху всяко се поставя малко парче маргарин и погачата се оставя да втаса.
9. Преди печене се маже с разбития жълтък и се поръсва със сусам.
10. Пече се на 180 градуса до зачервяване.