Богат гювеч със свинско и манатарки
8 Декември 2014
33469
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 гр. свинско месо
400 гр. пилешки пържоли
500 гр. манатарки
4-5 глави лук
4 моркова
250-300 гр. кетчуп или доматено пюре
100 мл вода
1 супена лъжица сол, едра
2 супени лъжици Вегета
1 чаена лъжичка риган
1/2 чаена лъжичка черен пипер, смлян
Нарежете лука на ситно и го запържете с настърганите моркови. Добавете двата вида месо, нарязано на малки кубчета (големи 1-2 см). Запържете за кратко и прибавете гъбите, нарязани на кубчета (големи 1-2 см). След като омекнат съставките се добавят кетчупът (доматеното пюре) и подправките. Сместа се задушава още малко и се добавя вода. След това се прехвърля в глинен съд или малки гювечета, поръсва се с риган и се слага във фурната да се запече добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари