Бог го е изпратил на хората: Антибиотик, Антиоксидант, Изчиства кръвта, Унищожава холестерола ...

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Бог го е изпратил на хората: Антибиотик, Антиоксидант, Изчиства кръвта, Унищожава холестерола ...
1628660
Снимков материал: pixabay.com
Бог го е изпратил на хората: Антибиотик, Антиоксидант, Изчиства кръвта, Унищожава холестерола ...

Има много причини, поради които трябва по-често да добавяте босилек  към ястията си. Той е много ароматно растение, с овални и обикновено зелени листа.

Има около шестдесет вида босилек, и всички те са различни на външен вид и вкус.

Босилекът има много силни антиоксидантни свойства. Антиоксидантите от босилека, са важна част от здравословното хранене и здравословния начин на живот, защитават организма от свободните радикали, предотвратяват стареенето на клетките и образуването на някои видове рак.

Богат е на бета-каротин, който се превръща в организма във витамин А. Това предотвратява окисляването на холестерола, защитава сърцето и кръвоносните съдове. Бета-каротинът е отличен за предотвратяването на заболявания, такива като астма, ревматоиден артрит и остеоартрит, които се дължат на свободни радикали.

Чудесен е за сърцето и кръвоносните съдове

Босилекът има много витамин В6 и магнезий. Витамин В6 предпазва от натрупване на опасното вещество  хомоцистеин , а магнезият подпомага укрепването на сърдечно-съдовата система. Отпуска и мускулите на кръвоносните съдове на притока на кръв и намалява риска от аритмия.

Естествен антибиотик и протектор на сърцето

Босилекът е известен също така и като естествен антибиотик. Според научни изследвания босилекът има антибактериални и антисептични свойства, така че той действа срещу различни инфекции и по този начин стимулира имунната система.

Босилекът в готвенето

Босилекът се използва в различни кухни по целия свят. Той обикновено се използва пресен и има силен аромат.

Босилекът също се консумира и като чай. Той е изключително здравословен и вкусен. Сипете гореща вода на няколко нарязани листа от босилек, покрийте тенджерата и оставете в продължение на 8 минути. В крайна сметка, много ще му се насладите!

Босилекът може да се използва в десерти. Ето една проста рецепта:

Накълцайте босилек и я смесете с лимонов сок.
Добавете малко сок, вода и захар и го замразете в кубчета лед.
След това сложете ледените кубчета в блендер и ги сервирайте като студен десерт в средиземноморски стил.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft