Днес ще ви предложим да приготвите баницата по малко по-различен начин - много бърза, хрупкава отвън и сочна отвътре, с наситен вкус, гарнирана с вкусна заливка . Това е най-добрият начин да направите хрупкава баница от готови кори – с тази божествена заливка баницата се топи в устата.
Божествена заливка за баница
Продукти:
12 готови кори за баница
250 г фино натрошено сирене
250 мл течна заквасена сметана
100 г масло
20 мл олио
сол на вкус
За половин килограм кори, ако искате баницата да е малко по-сочна, може да използвате двойна доза от посочената в рецептата, тоест 250 г масло и 500 мл заквасена сметана
Приготвяне:
Първо разтопете маслото на слаб огън. Добавете 2 супени лъжици олио към маслото и накрая добавете заквасената сметана. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечнобяла течна смес – това е заливката за корите.
Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват 3 кори. Намажете всяка кора със заливката, а върху третата сложете сирене. Сложете сиренето или изварата в изобилие, не пестете, баницата ще бъде още по-вкусна. Сгънете леко краищата, за да не се разлее плънката, след което навийте на руло.
Така опакованото руло нарежете на по-малки парчета. След това се подреждат върху намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата за печене).
Намажете рулцата хубаво с останалата заливка - направо ги залейте с нея. Оставете няколко минути да попие течността, след което поставете баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.
Извадете изпечената баница и я оставете да изстине малко, след което я сервирайте с чаша кисело мляко, айран или напитка по избор.
Да ви е сладко!