Забавна и невероятно вкусна рецепта, в която по невероятен начин се съчетават пилешки гърди и бекон . Пригответе това страхотно Руло с пилешко и бекон за семейството или гостите си - гарантираме, че няма да останат разочаровани. Ето необходимите продукти:
Руло с пилешко и бекон
Продукти:
400 г бекон
700 г пилешки гърди
150 г шунка
200 г кашкавал
4 яйца
200 г обикновено брашно
10 г сол
5 г черен пипер
50 г заквасена сметана
5 г провансалски билки
Приготвяне:
Подредете резените бекон по цялата площ в намазнена форма (или тава за печене), така че около половината от лентите да "висят" от ръба на формата.
Сложете яйцата в по-голяма купа, добавете провансалските билки и разбъркайте добре.
В друга купа пригответе нарязаните пилешки гърди, добавете сол, черен пипер и зехтин.
Разбъркайте внимателно пилешките гърди, за да се разпределят добре подправките.
След това сложете парчетата пилешко едно по едно в купа с брашното и оваляйте добре от двете страни.
Потопете парчетата пилешки гърди в яйчената смес и поставете в приготвената форма.
След това покрийте със слой от шунката, ситно настъргания кашкавал и изсипете останалата яйчена смес - оставете малко настрана за по-късно, тъй като все още ще имате нужда от нея.
След това добавете още един слой пилешки гърди, шунка и кашкавал.
Последният слой трябва да бъде пилешки гърди.
Добавете червен пипер и заквасена сметана към останалата яйчена смес и разбъркайте всичко.
С така приготвената смес залейте последния слой пилешки гърди.
Сгънете стърчащите резени бекон към средата, за да покриете съдържанието на формата за печене.
Покрийте с фолио за печене и печете в предварително загрята фурна на 180°C за около час.
Нарежете и сервирайте ароматното пилешко руло.