БОЖЕСТВЕНА торта в тенджера без форма и фурна: Мъжът мърка от кеф, даже свекървата мълчи! Няма един кусур:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БОЖЕСТВЕНА торта в тенджера без форма и фурна: Мъжът мърка от кеф, даже свекървата мълчи! Няма един кусур:
БОЖЕСТВЕНА торта в тенджера без форма и фурна: Мъжът мърка от кеф, даже свекървата мълчи! Няма...
292366
БОЖЕСТВЕНА торта в тенджера без форма и фурна: Мъжът мърка от кеф, даже свекървата мълчи! Няма един кусур:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Перфектната бърза торта за рожден ден , за която не се нуждаете от форма или фурна. Тази фантастична изправена бисквитена торта по лесната рецепта по-долу действително се приготвя в тенджера. Има страхотен вкус и също така изглежда красиво, така че определено си струва да я опитате! Всичко е много лесно, а най-хубавото е, че няма да миете купчина форми и съдове, след като сте я приготвили - ето рецептата за Божествената торта в тенджера :

Божествена торта в тенджера

Продукти:

За крема:

2 чаши мляко

2 жълтъка

1/2 чаша захар

2 с.л. царевично нишесте (с качул)

1 с.л.

масло

1 ванилова захар

1 опаковка сладкарска сметана

80 г шоколад

2 опаковки какаови бисквити

2 опаковки обикновени бисквити

2 опаковки сметана за разбиване

1 чаша студено мляко

За шоколадова глазура:

1/2 чаша бита сметана

80 г шоколад

1 с.л. какао

Приготвяне:

Изсипете 2 чаши мляко в тенджерата, добавете 2 жълтъка, захар, ванилова захар, нишесте, разбъркайте с бъркалка и варете на слаб котлон. Сварете гъст крем.

След това смесете размекнатото масло и начупения шоколад, така че да се получи гладка и компактна смес.

Накрая разбийте сметаната и я добавете в шоколада.

шоколад със сметана

Покрийте дълбока тенджера с хранително фолио.

Пригответе обикновени и какаови бисквити, и намажете всяка с крем.

Поставете ги последователно една до друга в изправено положение, започвайки от стените на тенджерата и редейки навътре. Редувайте цвета на бисквитите.

бисквити с крем

Редете бисквитите ги по целия периметър на тенджерата плътно една до друга и когато запълните кръга, задължително нанесете слой крем от вътрешната страна.

бисквитена торта в тенджера

Процедирайте така, докато стигнете до центъра на тенджерата.

бисквитена торта в тенджера

Разпределете останалия крем върху бисквитите, покрийте с хранително фолио и приберете в хладилник за поне 3 часа.

торта в тенджера

Изсипете сметаната в купа, залейте я с мляко, разбийте я и приберете в хладилника за 10 минути. Междувременно загрейте една опаковка течна сметана в тенджера, добавете начупения шоколад и разбъркайте компактната глазура.

За по-тъмен цвят може да добавите още една супена лъжица какао.

Извадете бисквитената торта от хладилника, разопаковайте я и внимателно я прехвърлете върху поднос.

торта рожден ден

Намажете цялата торта с бита сметана и накрая залейте с шоколадовата глазура. Украсете горната част според собственото си въображение, оставете да се охлади в хладилника за около 1 час, нарежете и поднесете на гостите.

изправена бисквитена торта

Чакайте аплодисменти!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft