Божествени домашни кремки - като нищо мога да изям цялата тава - тесто като памук и крем като кадифе:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествени домашни кремки - като нищо мога да изям цялата тава - тесто като памук и крем като кадифе:
Божествени домашни кремки - като нищо мога да изям цялата тава - тесто като памук и крем като...
51013
Източник: gotvach.bg
Божествени домашни кремки - като нищо мога да изям цялата тава - тесто като памук и крем като кадифе:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудни пухкави кифлички , пълни с вълшебен кадифен крем . Като нищо ще изядете и цялата тава, ако не се спрете навреме - толкова са вкусни! А днес ще ви научим как да си ги направите с нашата рецепта за божествени домашни кремки :

Божествени домашни кремки

Продукти:

300 гр. брашно + още малко за доизмесване

1 яйце

80 мл пряно мляко

65 гр.

кисело мляко (около 2 с.л.)

30 гр. размекната свинска мас

1 с.л. олио

70 гр. захар + още малко за поръсване

12 гр. жива мая

За крема:

500 мл прясно мляко

1/2 пак нишесте ванилия (около 50 гр.)

70 гр. захар

домашни кремки

Приготвяне:

 

Първо пригответе ваниловия крем, за да може да изстине и стегне, преди да бъде използван. Загрейте 400 мл от млякото със захарта, докато е готово да заври. Тогава дръпнете от огъня и налейте на струйка нишестето, разбито в останалото мляко. Бъркайте 5 минути и кремът е готов. А може да използвате и любимата си домашна рецепта за крем.

Задължително покрийте крема със стреч фолио, така че да прилепва по него и да не хване твърда коричка.

За тестото: разтворете маята с малко от захарта в леко затопленото прясно мляко. Оставете за 10 минути да шупне. Разбийте леко яйцето със захарта, като си заделите малко от жълтъка за намазване накрая.

Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче, в което сипете шупналата мая, яйцето със захарта, киселото мляко. Сложете и мазнината и замесете тесто. Ако е нужно, поръсвайте още брашно

Разточете тестото на кръгла кора с диаметър 34.5 см. Нарежете на триъгълници и от тях завийте кифли, като ги мажете обилно с крема. В по-широката част слагайте по повечко, а надолу по-малко. Навивайте по начин, по който плънката да е добре запечатана.

Подредете кифлите в намазнена или покрита с хартия за печене тава и оставете да втасат хубаво за 1 час, така че да удвоят обема си.

Намажете кифлите с разбит с вода и олио жълтък, поръсете със захар и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути или до златист загар.

кифли с крем

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft