Хапва ли ви се нещо, което се топи върху езика и оставя незабравимо усещане за сладост? Е, ако отговорът е ДА, то ние пък имаме за вас идеалната рецепта - божествени бухтички от тесто като коприна ! Сочни, пухкавки и неустоимо сладки, тези бухтички с извара и пудра захар ще бъдат гвоздеят на съботно-неделното ви меню! Стават и за закуска, и за десерт, а и за вкусна хапка между храненията:
Божествени бухтички от тесто като коприна
Продукти:
250 гр. извара
1 ч.ч.
2-3 яйца
3-4 с.л. захар
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. растително масло
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
1. Поставете изварата в дълбока купа, добавете яйцата, захарта и щипка сол.
2. Добавете брашното и бакпулвера. Разбийте с пасатор.
3. Загрейте дълбок тиган с растително масло. С помощта на две супени лъжици оформете от сместа топчица и я пуснете в загрятата мазнина. Лъжиците първо трябва да се потопят в горещо олио, след това загребете тестото с една лъжица и го наклонете над олиото.
Прекарвайки втората лъжица по дължина, отстранете парчетата тесто директно в маслото, като в същото време им придадете кръгла форма.
4. Изпържете мекичките за 3 минути от всяка страна до златисто кафяво. Готовите понички трябва да се поставят върху хартиени кърпи, за да поемат излишното олио.
5. При сервиране поръсете с пресята пудра захар (може да я смесите с ванилия или канела).
Добър апетит!