Божествено вкусна турска баница ми показа комшийката туркиня-Ето съставките:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествено вкусна турска баница ми показа комшийката туркиня-Ето съставките:
Божествено вкусна турска баница ми показа комшийката туркиня-Ето съставките:
11987
Божествено вкусна турска баница ми показа комшийката туркиня-Ето съставките:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На богатството на турската кухня може само да се завижда. Кулинарните традиции на Турция са се развивали през вековете, поглъщайки най-доброто от опита на номадските турци, уменията на готвачите от средиземноморския регион и арабските хранителни обичаи. Трите стълба на съвременната турска кухня са продукти от брашно, кебапчета и супи. Днешната ни рецепта принадлежи към първата от тези категории. Турският катмер е изключително просто ястие, но много вкусно!

Лесна рецепта за турска баница 

За тези, които са били в Турция само като туристи, баницат се свързва предимно за закуска или десерт. На практика има повече от дузина рецепти. Приготвят се на тиган и във фурна, от тесто с мая и без мая. Е, за пълнеж може да послужи почти всичко!

Съставки

  • 500 г брашно
  • 300 мл вода
  • 150 г разтопено масло
  • 100 мл растително масло
  • 1 яйце
  • 1 ч.л сол
  • зелен лук
  • магданоз

Приготвяне

Разбийте яйцето в брашното, солта. Замесете меко тесто , като постепенно добавяте вода. Когато тестото е готово, го сложете в дълбока купа, покрийте с домакинско фолио и оставете за половин час.

Разделете тестената маса на четири равни части . Всяка от тях разточете на възможно най-тънка кора.

Смесете зеленчуци и масло. Смажете добре първата кора от тестото със сместа, поръсете половината лук и магданоз по цялата й повърхност, поставете втората отгоре.

Отделно поставете трета, като извършите същата процедура с нея, както с първата, поставете четвърта отгоре. Сега нарежете двата "сандвича"  на ивици .

Разточете малко получените ленти, след което ги запържете в тиган на умерен огън от двете страни, докато се появи характерна коричка. Това е всичко!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft