Тези хрупкави картофи стават невероятно вкусни
Предлагаме ви рецептата за хрупкави картофи с коричка и пармезан . Не ги пропускайте, защото само като ги хапне някой и се облизва.
Трябват ни кило и половина картофи, половин кубче пилешки бульон, две лъжици зехтин, сол на вкус, една лъжичка червен пипер, една лъжичка черен пипер, една лъжица галета, чубрица, 200 грама пармезан.
Първо трябва хубаво да си почистим, измием и нарежем картофите. Режем ги с обелките, затова е важно да са добре почистени преди това.
Преместваме ги в една тенджера, в която наливаме вода. Тя трябва да бъде около два пръста под нивото на картофените колелца. Похлупваме си тенджерата и оставяме картофите да се варят.
Варим ги за около един час, но на кротък огън. След това ги отцеждаме хубаво от водата и ги прехвърляме в една керамична тавичка. Поръсваме ги с половината кубче пилешки бульон и със сухите подправки.
Поливаме ги след това с мазнината и ги оставяме да се пекат във фурната, докато придобият онзи апетитен и пленяващ златист цвят. Стават много хрупкави.
А, когато са готови и ги извадим от фурната, ги поръсваме отгоре с настърган пармезан. Поръсваме го върху тях докато са още топли, затова не го забравяйте и не ги оставяйте да изстинат.
Сервират се още топли-топли и са толкова вкусни, че няма да ви трябва нищо друго на масата. Прекрасни са и за вечеря, и за невероятно мезе.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!