Това пълнено хлебче с шунка и кашкавал се омита от масата веднага щом го приготвите. Вкусна, ароматна, пухкава фокача с шунка и кашкавал е истински кулинарен шедьовър, защото се приготвя много лесно, но резултатът удивлява всички. Направете го и вие за вашето семейство - няма да съжалявате!
Италианска фокача с шунка и кашкавал
Продукти:
2 яйца
100 гр. прясно мляко
3 супени лъжици растително масло (за предпочитане зехтин)
8-10 с. л. брашно
4 супени лъжици настъргано сирене (пармезан или кашкавал)
1 пак.
100 гр. шунка
100 гр. моцарела (или кашкавал)
сусам
Приготвяне:
От яйцата, млякото, зехтина, настърганото сирене, бакпулвера и брашното се замесва много меко, гладко тесто.
Намаслете форма с диаметър 22-23 см, поръсете с брашно и покрийте дъното с хартия за печене. Разстелете половината от тестото.
Отгоре сложете резени шунка и меко сирене (моцарела или кашкавал).
Затворете с втората половина от тестото. Поръсете със сусам. Пъхнете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 25-30 минути.
Страшно вкусно! Не пропускайте да опитате апетитната италианска фокача .