Кремът е често срещана съставка в сладкиши от всякакъв вид. Предлагаме да приготвите ванилов крем по тази вкусна английска рецепта. Със сигурност е нещо, което ще си спомняте дълго!
Кремът е без глутен, защото не съдържа брашно и нишесте, но дори без тези продукти е деликатен и ароматен. С този вкусен ванилов крем без брашно може да приготвите всякакви торти, пайове, еклери или понички. А можете и просто да го поднесете като самостоятелен десерт - невероятно вкусен е:
Ванилов крем без брашно и нишесте
Продукти:
1-2 яйца
150 гр. захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
100 мл прясно мляко
120 гр.
Приготвяне:
Разбийте едно голямо или две по-малки яйца със захар и ванилова захар. Достатъчно е да разбивате, докато захарта се разтвори.
Загрейте млякото до 35-40 градуса и постепенно го добавяйте към яйчената смес, като не спирате да разбивате.
Загрейте масата до уплътняване при непрекъснато разбъркване. След това добавете нарязаното на кубчета меко масло и разбъркайте, докато се разтвори напълно.
Оставете масата да се охлади, а за да предотвратите образуването на коричка отгоре през това време, покрийте повърхността на крема със стреч фолио. След това поставете десерта в купа или буркан.
Можете да използвате готовия крем веднага или да го съхранявате в хладилник до два дни в плътно затворен стъклен съд. Този крем е идеален за торта Наполеон, класическа медена торта, както и за пълнеж на торти, еклери, профитроли.
Много вкусен!