Божествен КОЛЕДЕН крем-сладкиш: 4 вълшебни кремообразни слоя за вълшебни празници!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествен КОЛЕДЕН крем-сладкиш: 4 вълшебни кремообразни слоя за вълшебни празници!
Божествен КОЛЕДЕН крем-сладкиш: 4 вълшебни кремообразни слоя за вълшебни празници!
11869
Божествен КОЛЕДЕН крем-сладкиш: 4 вълшебни кремообразни слоя за вълшебни празници!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви подготвили рецепта за нежен крем-сладкиш , което приготвяме много често за Коледните празници.

Вкусът е наистина страхотен и гарантираме, че едно парченце определено няма да е достатъчно.

Приготвяме направо двойна порция и винаги я изяждаме първи

Днес сме ви подготвили рецепта за отлично лакомство, което приготвяме много често - Коледен крем-сладкиш .

Коледен крем сладкиш

Продукти:

400 грама полугрубо брашно

1 яйце

250 грама меко масло

100 грама пудра или кристална захар

2 чаени лъжички какао на прах

1 супена лъжица заквасена сметана

1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема:

2 опаковки ванилов пудинг на прах

500 милилитра прясно мляко

200 грама пудра захар

1 чаена лъжичка ванилова захар

500 милилитра сметана за разбиване

1 супена лъжица какао

Още:

400 милилитра готварска сметана

маслени бисквити

млечен шоколад

Приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера в купа, след което добавете мекото масло, яйцата, какаото на прах, заквасената сметана и захарта. Разбъркайте добре съставките, за да ги свържете, за да получите гладко и полутечно тесто.

Вземете тава за печене и я застелете с хартия за печене. Изсипете готовото тесто в тавата (с размери около 31 х 23 см) и печете във фурната за около 20 - 25 минути на 180 градуса. Докато блатът се изпече, можете да започнете да приготвяте крема.

Изсипете млякото в тенджера, добавете захарта и пудинга на прах и оставете да заври. Когато сместа започне да бълбука, дръпнете пудинга от огъня и го оставете да изстине. След това смесете разбитата сметана и ваниловата захар в студения пудинг. Получената смес се разделя на две равни части. Овкусете едната с какао.

Когато изстинете блата, нанесете равномерно целия ванилов крем по цялата му повърхност. След това върху крема поставете маслените бисквити. Върху тях намажете целия какаов крем. Накрая разбийте сметаната (400 мл) и разстелете по цялата повърхност на десерта

Можете да смесите сметаната с разтопен бял шоколад за още по-богат вкус. В идеалния случай поставете десерта в хладилника за няколко часа да се охлади.

Готово!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft