Божествен маринован патладжан в хладилника - бързо мезе за ракийка и раздумка. Разкошен и пикантен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествен маринован патладжан в хладилника - бързо мезе за ракийка и раздумка. Разкошен и пикантен:
Божествен маринован патладжан в хладилника - бързо мезе за ракийка и раздумка. Разкошен и пикантен:
64168
Божествен маринован патладжан в хладилника - бързо мезе за ракийка и раздумка. Разкошен и пикантен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това не е просто маринован патладжан , а най-вкусният патладжан в света! Предимството на тази рецепта е, че се приготвя много бързо и не е необходимо да чакате с дни, за да става за хапване. Всичко което трябва да направите, е да смесите продуктите и да ги оставите да поемат вкусовете си за 1 ден в хладилника.

Ето как се приготвя божествен маринован патладжан в хладилника :

Божествен маринован патладжан

Продукти:

3 патладжана

1 глава чесън

4 пиперки (различни цветове)

чушки, копър, кориандър - по 3 супени лъжици от всяко (ситно нарязани, може да замените част от чушките с люти)

сол, черен пипер (смлян) на вкус

ябълков оцет - 1/3 чаша

студена преварена вода - 2/3 чаша

растително масло

Приготвяне:

Нарежете патладжана на пръстени, сложете в солена вода и оставете за час. Изцедете водата, изстискайте патладжана на ръка и изсушете върху салфетка. След това го изпържете в растително масло (да стане златист).

Отцедете го от мазнината върху салфетка.

Изпечете чушките на скара или на решетката на фурната на 200 градуса за около 45 - 50 минути (може би по-малко). Готовите чушки охладете за 5 минути и сложете в плик за 30 минути, след което обелете и нарежете на кубчета.

Смесете чушките със счукания чесън, добавете нарязаните подправки, сол и черен пипер.

Поставете продуктите в буркан на пластове - патладжан, чушки и така нататък чак до ръба. Смесете вода, оцет и сол (на вкус) и залейте със сместа патладжаните (маринатата трябва да покрива горния слой). Затворете капака и поставете в хладилник за един ден.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft