Кескул е традиционен турски десерт , чието приготвяне отнема само 15 минути, а повечето от съставките са в дома на всеки.
Има много вариации на този кремообразен, млечен десерт, а това е рецептата за кокосов кескул . Ето как да си го приготвите лесно у дома:
Турски пудинг Кескул
Необходими съставки за четири порции:
- 600 милилитра мляко
- 50 грама брашно
- 50 грама захар
- 3 пак.
Украса:
бадеми, шамфъстък или кокос.
Начин на приготвяне:
Сложете 400 милилитра прясно мляко в тенджера, добавете двата вида захар и кокоса и оставете сместа на тих огън, докато заври.
Снимка: Pinterest
В купа сложете останалото мляко, в което добавете жълтъците и брашното. Разбийте, докато получите гладка смес без бучки, след което я изсипете в тенджерата с млякото, захарта и кокоса, като разбивате сместа непрекъснато с тел за разбиване. Варете тази смес за няколко минути, докато се сгъсти, след това я отстранете от котлона и добавете към сместа маслото, което също разбивайте, докато се разтопи.
Снимка: Pinterest
Разпределете горещата смес в четири малки съда, покрийте ги с найлоново фолио в контакт и ги оставете да изстинат до стайна температура.
Снимка: Pinterest
След това приберете десерта в хладилника да стегне. При сервиране можете да украсите десерта с кокос, бадеми или смлян шам фъстък.
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!
Снимка: Pinterest