Божествен шоколадов сладкиш с орехи - сочен блат, хрупкави ядки и неземен вкусов екстаз:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествен шоколадов сладкиш с орехи - сочен блат, хрупкави ядки и неземен вкусов екстаз:
Божествен шоколадов сладкиш с орехи - сочен блат, хрупкави ядки и неземен вкусов екстаз:
23170
Източник: edna.bg
Божествен шоколадов сладкиш с орехи - сочен блат, хрупкави ядки и неземен вкусов екстаз:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има един десерт, който се ползва с огромна популярност по цял свят заради лесния си начин на приготвяне. Става дума за прочутото брауни , чиято рецепта идва от далечна Америка.

Днес ви предлагаме едно райско изкушение - шоколадово брауни с орехи , което е не само лесно за приготвяне, но и изумително вкусно! Сочно, леко влажно и пълно с хрупкави ядки - как да му устои човек? Ето и рецептата за божествено шоколадово брауни :

Божествено шоколадово брауни с орехи

Продукти:

150 г тъмен шоколад (55% какао)

110 г безсолно масло

3 яйца размер L

110 г захар

45 г брашно

30 г какао

3 г сода бикарбонат

70 г орехи

По желание за поднасяне:

100 г течна сметана (35% масленост)

20 г пудра захар

Приготвяне:

Натрошете шоколада в купа, добавете маслото. Поставете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и 30 секунди. Извадете и разбъркайте енергично до получаване на гладка смес.

В голяма купа разбийте яйцата с тел и добавете захарта на порции. Добавете изстиналата шоколадова смес и разбъркайте до хомогенност.

Пресейте брашното, какаото и содата върху лист хартия за печене.

Добавете сухите съставки малко по малко към течната смес. Разбъркайте до хомогенност.  Нарежете на едро орехите ги добавете в сместа. Разбъркайте.

Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тава. Разпределете я равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути. Оставете сладкиша да изстине за няколко минути. След това го извадете и го охладете напълно като го поставите върху решетка.

Нарежете браунито на 16 еднакви квадратни парчета. Поднесете браунито с разбита сметана с пудра захар до 3/4 плътност. Но и само така е много, много вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft