Маята се смесва със захарта и солта, наливат се 400 мл вода, след което се слагат трите яйца и белтъкът на четвъртото и олиото. Постепенно се сипва брашното, омесва се тесто и се оставя да втаса за 15 минути. Втасалото тесто се разделя на четири парчета, които се омесват допълнително. Всяко парче се разточва на тънка питка. Питките се слагат една върху друга, като всяка се намазва с масло. Поставят се в намазнена тава. Питките се навиват на руло. Рулото се усуква, оформя се като охлюв, покрива се с влажна кърпа и се оставя да втаса за 1 час в намаслената тава. След това се намазва с жълтък и се оставя да втаса отново. По желание може да се поръси със сусам или маково семе. Питата се поставя в предварително загрята до температура 200 С фурна и се пече до готовност.
Болярска пита
22 Декември 2011
19889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари