Болярски милинки със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Болярски милинки със сирене
Болярски милинки със сирене
admin
Добавена от: admin
12716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

(мерителната чаша е от 250 мл)
4 чаши брашно
1 и 1/2 чаша гореща вода
20 гр. мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
олио за накисване на милинките (2 супени лъжици)
Плънка:
100-150 гр. натрошеното сирене
3-4 яйца
1/2 чаша кисело мляко

В топлата вода се поставят маята, захарта и малко брашно. 
Разбърква се и се оставя да се активира 10 минути. 
След това постепенно се добавят олиото, солта и брашното. 
Добавя се по малко от брашното, защото количеството може да варира в зависимост от останалите продукти. 
Омесва се меко, но не лепкаво тесто. 
Тестото се покрива с прозрачно фолио и се оставя да втасва 20 минути. 
След това се разделя на топки с размер по желание. 

болярски милинки
Всяка топка се потапя в олиото и се подрежда в тава за печене. 
Оставят се да втасат само 10 минути. 
През това време в купа се смесват яйцата, киселото мляко и сиренето. 
Тази смес се излива върху милинките. 

болярски милинки 1
Оставят се да втасват още 10 минути. 
След това се пекат на 200 градуса около 35 минути. 
Внимавайте, ако е необходимо по време на печене поставете хартия за печене върху милинките, за да не загорят . 
Извадете готовите милинки върху кухненска решетка и ги поднесете топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft