Бонбони Птиче мляко - невъзможно е да се въздържиш и да не опиташ, а после се влюбваш завинаги!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бонбони Птиче мляко - невъзможно е да се въздържиш и да не опиташ, а после се влюбваш завинаги!
Бонбони Птиче мляко - невъзможно е да се въздържиш и да не опиташ, а после се влюбваш завинаги!
5575
Бонбони Птиче мляко - невъзможно е да се въздържиш и да не опиташ, а после се влюбваш завинаги!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Деликатни, ефирни и безумно вкусни бонбони „Птиче мляко“ . Този десерт е невъзможно да се обърка с който и да е друг, а когато видите колко лесно и бързо се приготвя, той ще спечели сърцето ви завинаги! Вкусът им е на снежнобяло кремообразно суфле с ванилия, умерено сладък, охлаждащ и освежаващ. Толкова вкусни, че е невъзможно да спрете, докато не изядете всичко.

Ето и как се приготвят тези домашни бонбони :

Бонбони Птиче мляко

Продукти:

120 гр. масло 82%

100 гр. кондензирано мляко

2 белтъка

300 гр. захар

10 гр. агар-агар

130 гр.вода

какао на прах за поръсване

Приготвяне:

Разбийте маслото на стайна температура с миксер за 5 минути, добавете кондензираното мляко към маслото и разбийте още 3 минути, оставете настрана.

Агар агар представлява растителен заместител на желатина (има го в био-магазините и по-големите вериги). В случая не е удачно да го заменяте с желатин, т.к. няма да се получи желаната консистенция. Накиснете го във вода за 10 минути. 

Прехвърлете сместа с агар-агар в тенджерка и загрейте на умерен огън. Когато заври, прибавете захарта и оставете да поври на силен огън.

Агарът ще се разтвори и в един момент сместа ще започне да се пени много. Бъркайте непрекъснато сиропа със силиконова шпатула, за да не загори.

Проверете готовността на сиропа  - като извадите лопатката, от нея трябва да изтича равномерна нишка сироп. Това е знак, че сме достигнали правилната температура. Дръпнете от котлона и охладете до приблизително 80 ° C.

Разбийте белтъците с миксер до гъста бяла маса.

Започнете да изсипвате сиропа в белтъците на тънка струя върху стените на купата, като не позволявайте на сиропа да попадне върху бъркалките на миксера и не спирайте да разбивате. Бийте сместа за около 2 минути.

След това добавете лъжица по лъжица сместа с масло и кондензирано мляко, разбийте за още 1 минута.

Важно е да работите бързо, тъй като масата ще се втвърди много бързо! Прехвърлете сместа в подходяща форма, загладете и оставете да стегне в хладилника за 2 часа.

Извадете от формата, нарежете на квадратчета и ги оваляйте в какао. Съхранявайте бонбоните в хладилника.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft