Ако обичате горски плодове, то този сладкиш с боровинки определено ще ви допадне! На консистенция е като кекс, а на вкус - като торта. Пресните боровинки в състава му го правят изненадващ и много, много свеж.
Боровинкова пита
Продукти:
5 яйца
160 гр.меко масло
380 гр.захар
250 мл прясно мляко
около 500 гр.брашно (може малко повече или малко по-малко)
1 пак.бакпулвер
1 с.л.лимонова кора + 2 с.л.лимонов сок
щипка сол
1 ч.ч.боровинки
1 пак.ванилия
Приготвяне:
Разбийте до побеляване яйцата и захарта и добавете мекото масло. Разбийте до гладък крем. Добавете прясното мляко, лимоновата кора, лимоновия сок и ванилията. Добавете пресятото с бакпулвера и солта брашно, и объркайте отново, а след това прибавете боровинките. Изсипете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма.
Сложете боровинковата пита да се пече в умерена фурна, загрята на 180 градуса, за около 50-60 минути.