Боровинкова пита
22 Декември 2011
5024
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се пресява и се размесва с нарязаното масло.
Към тях се добавят захарта и жълтъкът.
Полученото тесто се разстила в тава, като по ръба се оформя кант, за да не излиза боровинковият крем, и се поставя в хладилник за 30 минути.
Охладеният блат се изпича във фурна при температура 200 градуса.
Жълтъците за крема се разбъркват със захарта.
Сипва се млякото и сместа се прехвърля в чиста тенджера, като се бърка непрекъснато.
Желатинът се разтваря на водна баня в купичка със студена вода, след което се излива в крема.
Прибавят се ванилията на прах и боровинките и кремът се нанася върху блата. Боровинковата пита се оставя в хладилник за едно денонощие.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари