Боровинкови резенки с бял шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Боровинкови резенки с бял шоколад
Боровинкови резенки с бял шоколад
admin
Добавена от: admin
12196
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши бисквитени трохи
1/4 чаша разтопено масло
1 1/2 чаша боровинки
225 гр. бял шоколад
1/3 чаша сметана за разбиване

Покрийте дъното и стените на квадратна форма 20х20 см. с хартия за печене, така че хартията да се подава извън ръбчетата на формата.
Сложете няколко шепи бисквити амарето в закопчаващ се плик и ги начукайте с чук за пържоли или точилка, така че да се получат около 2 чаши бисквитени трохи.
В купа смесете: бисквитените трохи, 1/4 чаша разтопено масло и разбъркайте, докато трохите се овлажнят. Получената смес притиснете към дъното и стените на приготвената форма. Отгоре поръсете боровинките и оставете настрана.
Натрошете белия шоколад на ситни парченца, сложете ги в купа. Загрейте сметаната почти до точката на кипене, след това я излейте върху шоколада и разбъркайте, докато се разтопи. Излейте шоколадовия ганаш върху боровинките и с шпатула внимателно загладете сместа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилника да изстине, докато стегне напълно - поне 2 часа или за цяла нощ. Извадете сладкиша от формата с помощта на подаващите се краища на хартията за печене. Нарежете на пастички с дълъг остър нож (между разрезите го забърсвайте с влажна топла кърпа, за да не полепва от сладкиша).
Поднесете пастичките охладени.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft