2 чаши бисквитени трохи
1/4 чаша разтопено масло
1 1/2 чаша боровинки
225 гр. бял шоколад
1/3 чаша сметана за разбиване
Покрийте дъното и стените на квадратна форма 20х20 см. с хартия за печене, така че хартията да се подава извън ръбчетата на формата.
Сложете няколко шепи бисквити амарето в закопчаващ се плик и ги начукайте с чук за пържоли или точилка, така че да се получат около 2 чаши бисквитени трохи.
В купа смесете: бисквитените трохи, 1/4 чаша разтопено масло и разбъркайте, докато трохите се овлажнят. Получената смес притиснете към дъното и стените на приготвената форма. Отгоре поръсете боровинките и оставете настрана.
Натрошете белия шоколад на ситни парченца, сложете ги в купа. Загрейте сметаната почти до точката на кипене, след това я излейте върху шоколада и разбъркайте, докато се разтопи. Излейте шоколадовия ганаш върху боровинките и с шпатула внимателно загладете сместа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилника да изстине, докато стегне напълно - поне 2 часа или за цяла нощ. Извадете сладкиша от формата с помощта на подаващите се краища на хартията за печене. Нарежете на пастички с дълъг остър нож (между разрезите го забърсвайте с влажна топла кърпа, за да не полепва от сладкиша).
Поднесете пастичките охладени.