Боровинково парфе

вход през zajenata.bg
Боровинково парфе
admin
Добавена от: admin
13404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
1 яйце + 2 жълтъка
1 к.ч. захар
1 к.ч. брашно
За крем парфе:
500 мл течна сметана
2 ч.ч. компот от червена боровинка
2 белтъка
1 ч.ч. захар
20 г желатин
3 с.л. сладко от червена боровинка + няколко плодчета за декорация (или ягоди)

За блата:

Разбийте цялото яйце, жълтъците и захарта с миксер. Прибавете постепенно брашното. Изсипете хомогенизираната смес в застлана с хартия за печене закопчаваща се форма с диаметър 26 см. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. 

Сглобяване:

Внимателно отстранете хартията от готовия блат и го върнете във формата. Върху него изсипете парфето смес, приготвено по следния начин: разбийте сметаната в купа. В друга купа се разбийте белтъците със захарта на сняг. Накиснете желатина в малко от компота до набъбване, след което го разтворете в останалото количество компот на водна баня.

Объркайте заедно трите смеси (сметановата, белтъчната и желатиновата) с дървена лъжица. Полученото парфе излейте върху блата. На няколко места отгоре пуснете парченца от сладкото, за да оцветят парфето в розов цвят. Приберете сладкиша в хладилник до пълно охлаждане и желиране. Украсете го с цели боровинки или друг горски плод.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft