Захарта се разтваря с нишестето и канелата в 1/2 ч. ч. вода и получената смес се кипва.
Добавят се 1 с. л. лимонов сок и боровинките, след което се оставя да се охлади.
Маргаринът се смесва с предварително пресятото брашно в купа.
Оформя се кладенче, в което се разбива яйцето.
Слагат се захарта, солта и оцетът и се замесва разтегливо тесто. Поставя се в хладилник за 10-15 минути да стегне.
Тестото се разточва на 2 кори с помощта на фолио и точилка.
Корите се сгъват на четири с помощта на фолиото, отново се разгръщат и едната се поставя в тава за печене.
Покрива се с охладената боровинкова смес и отгоре се слага втората кора.
Поръсва се със захар и се пече 15-20 минути във фурна на 220 градуса. Допича се на 180 градуса.
Горещият пай се поднася с топка ванилов сладолед (или ванилов сос).