Яйцата се измиват и чукват 1 по 1 в пластмасова купа. Разбиват се до побеляване заедно с 2 ч.ч. захар. Брашното се омесва заедно с 3 ванилии, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сода бикарбонат. Брашнената част се добавя към разбитите яйца лъжица по лъжица. Редува се брашно, олио. Накрая се добавят настърганите тиквички /предварително отцедени от водата/ и боровинки. Тестото се обърква много добре. Намазва се тава с краве масло. В нея се слага тестената смес. Пече се на умерена фурна. Първоначално се пече само на долен реотан, докато тестото се надигне максимално, след което се превключва на горно печене. Проверява се с клечка за готовност на изпичане. Трябва да е напълно суха. Когато изстине се реже на парчета.
По желание може да добавите към сместа и натрошени ядки - например сурови орехи или бадеми.