Смесете брашното, солта, маята и водата, и омесете умерено твърдо тесто. Разделете го на 10 топки.
Всяка топка разточете с точилка на кръг. След това слепете корите две по две с олио (може да смесите и равни части олио и мас, така сеченицата ще остане по-дълго мека). Трябва да получите общо 5 двойни кори.
Изтънете всяка от корите до размера на тавата (28 см.). Намажете тавата с малко олио, поставете вътре една кора, след това я намажете с мазнина и поръсете със ситно нарязано сирене. Така процедирайте с всички кори. Последната кора не се поръсва със сирене.
Когато приключите с подреждането, нарежете (насечете) тестото на кубчета с остър нож и намажете отгоре с мазнина. Оставете сеченицата да почине малко преди печенето, след което пъхнете в загрята умерена фурна и печете до зачервяване.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Босненска сеченица със сирене - нещо като баница, ама не съвсем
Босненска сеченица със сирене - нещо като баница, ама не съвсем
28 Януари 2016
9615
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари