Бостънски гювечета с печен боб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Гювечета
Бостънски гювечета с печен боб
Бостънски гювечета с печен боб
admin
Добавена от: admin
21030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. дребен боб (бял, червен, черен или смес)
340 гр. солена сланина (бекон)
1 голяма глава кромид лук - на тънки резени
1 чаша меласа (или мед)
1 ч.л. сол
1 ч.л. горчица
½ ч.л. смлян черен пипер

Сложете боба в голяма купа и го покрийте с вода (6 до 8 чаши). Накиснете го за 18 до 24 часа. Отцедете зърната и запазете водата.
Загрейте фурната до 120 градуса. Сложете огнеупорен съд на добре нагрят котлон. Вътре запечете сланината (бекона), докато покафенее от двете страни (около 2-3 минути на страна). Нарежете месото на ивички около 2 см.
В гювечета или голям гювеч сложете слой от боба. Добавете слой свинско и от нарязания кромид. Повторете в този ред, докато всички продукти се изчерпат (около 3-4 пласта).
В малка купа смесете меласата, солта, горчицата и черния пипер. Добавете 1 часа от запазената вода от боба. Разбийте, за да се смесят добре. Залейте равномерно върху боба. Добавете и допълнително вода, колкото да се покрият бобените зърна. Покрийте с капачетата и сложете във фурната. Запечете за 6-8 часа, като добавяте вода, ако е необходимо и разбърквате от време на време боба. Поднесете топъл. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft