Бостънски крем пай

вход през zajenata.bg
Бостънски крем пай
admin
Добавена от: admin
14572
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 
1 ч.ч. захар 
1/2 ч.ч. разтопен маргарин или масло
2 пакетчета ванилена захар
4 яйца
1 с.л. бакпулвер
1.5 ч.ч. брашно
150 мл прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
1/2 капсула есенция ром
щипка сол
За крема: 
6 жълтъка
1/2 кафена чашка царевично нишесте
1 ч.ч. захар
300 мл прясно мляко
50 гр масло
1 пак. ванилена захар
1 капсула есенция ванилия
За глазурата: 
150 гр шоколад
150 мл течна неподсладена сметана
За украса:
запечени едро счукани орехи или бадеми, кокосови стърготини, фин плодов конфитюр или сироп от сладко
 

Сложете размекнатото масло в купа със захарта и ванилията и разбийте на пухкав крем. Започнете да добавяте яйцата - едно по едно - като биете след всяко ново. Постепенно добавете брашното, примесено с бакпулвера и прясното мляко (като ги редувате, завършвайки с брашното). Полученото тесто прехвърлете в покрита с намазнена хартия за печене тава. Изпечете блата за 35-40 минути на 175 градуса - до готовност. Оставете готовия блат да изстине, преди да го разрежете на 2 хоризонтално. 
За крема:
Разбийте жълтъците с нишестето, ванилията и захарта. Изсипете ги в тенджерка и разредете с млякото до хомогенна смес. Сложете тенджерката на умерен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня, добавете размекнатото масло, заедно с капсулата ванилия и разбъркайте много добре, докато се получи гладък пухкав крем. Покрийте крема с прозрачно фолио, за да не хване коричка, и го оставете да изстине.
За глазурата:
Сложете сметаната на тих огън, докато се загрее почти до кипене, след което дръпнете от огъня и сложете вътре натрошения шоколад. Бъркайте, докато шоколадът напълно се разтопи и сместа стане лъскава. Оставете я да поизстине, като разбърквате от време на време.
Слепете двата блата с изстиналия вече крем. Отгоре намажете тортата с конфитюр или сладко по избор и покрийте с шоколадовата глазура. По желание може да доукрасите с натрошени ядки, кокос и пр.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft