Ботевградска баница

вход през zajenata.bg
Ботевградска баница
admin
Добавена от: admin
79833
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кори за баница - 2 пакета готови точени
сирене - 800 гр
масло - 500 гр
яйца - 8 броя

кисело мляко - 500 гр
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
сол - на вкус

В голям съд налейте 3 л подсолена вода и содата бикарбонат (още по-добре да използвате прясно мляко). Бъркайте, докато солта и содата се разтопят. В разтвора потапяйте всяка кора, докато се понапои.


Разбийте яйцата, добавете към тях натрошеното сирене и киселото мляко. Маслото най-напред разтопете, след което го прецедете през цедка или тензух. 

Намажете голяма тава обилно с масло и наредете на дъното две отцедени кори. Намажете ги обилно с масло, а след това - с част от плънката, и покрийте с още две кори. Редувайте така кори и плънка до изчерпване на продуктите, като между корите мажете добре с маслото. 

Последната кора намажете обилно с масло. Покрийте баницата с фолио и я оставете да престои така около половин час, след което изпечете на умерена фурна (180 градуса) за около 30 минути.

Това е рецепта за любимата на Тодор Живков баница - из книгата: "Аз, готвачът на Живков".

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft