Бохемски пастички - старо, но златно! Изпитана рецепта за невероятна вкусотия с много крем:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бохемски пастички - старо, но златно! Изпитана рецепта за невероятна вкусотия с много крем:
Бохемски пастички - старо, но златно! Изпитана рецепта за невероятна вкусотия с много крем:
33695
Бохемски пастички - старо, но златно! Изпитана рецепта за невероятна вкусотия с много крем:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези бохемски пастички са много сочни и пълни с крем. Всъщност рецептата не е нова, а взета от безценния "бабин тефтер", където се крият най-големите вкусотии от едно време. Невероятно кремообразен сладкиш с перфектна комбинация от вкусове - идеален за всеки празник или просто добавка към любимото кафе:

Бохемски пастички

Продукти:

За блата:

12 белтъка

12 супени лъжици захар

2 супени лъжици канела

200 г орехи

4 супени лъжици брашно

50 г шоколад

От тези съставки изпечете 2 кори, които след това разделете на две и се получават 4 по-малки кори.

За крема: 

1 л прясно мляко

12 жълтъка

12 с.л.

брашно

250 г захар

2 пакетчета ванилова захар

300 г масло (маргарин)

Разделяте крема на две. В едната половина сложете 200 г бял шоколад, а в другата 200 г черен шоколад. Тортата се сглобява и декорира по ваше желание.

Начин на приготвяне: 

За крема отделете в отделна купа 12 жълтъка и към тях добавете 2 пакетчета ванилова захар и 250 г обикновена захар и разбийте с миксер. Когато сместа се сгъсти и захарта се разтвори, постепенно добавете малко мляко (приблизително 1 чаша) и продължете да бъркате до гладка смес.

Добавете 12 супени лъжици брашно и разбъркайте, за да няма бучки. Сложете останалото мляко в тенджера и към него добавете жълтъчната смес. На умерена температура варете кремапри непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг.

Готовият крем се изсипва в отделна купа, покрива се със стреч фолио в контакт, за да не хваща коричка и се оставя настрана да изстине на стайна температура. В друга купа разбийте 300 г масло, което предварително е размекнато на стайна температура.

крем за торта

След това започнете да смесвате охладения крем и разбитото масло, като го добавяте лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. След като сте готови, трябва да се получи гладък равномерен крем, с който ще слепите корите.

разбити белтъци

Разделете крема на две. В едната половина сложете 200 г разтопен бял шоколад, а в другата - 200 г разтопен черен шоколад. За блата е необходимо да се направят 2 кори, които в последствие се разделят на две и се получават 4 кори.

Приготвяне на блатовете (за първия блат): В купа се слагат 6 белтъка и се разбиват на пяна с миксер. След това започнете постепенно да добавяте 6 супени лъжици захар при непрекъснато разбиване. Когато получите плътен сняг, който не пада от лъжицата, добавете лъжица канела, 100 г едро смлени орехи и 2 равни лъжици брашно, след което разбъркайте бавно с шпатула, докато съставките се смесят.

белтъци с канела

Фурната трябва да е загрята на 180 градуса. Тестото се изсипва в тава с размери 35х45 см, застлана с хартия за печене, и се разстила хубаво, върху тестото се настъргва 20-30 гр. шоколад и се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса да се пече 10-12 минути. По същия начин направете и втората кора.

След като направите и двете кори ги разполовете, за да станат 4 блата.

правоъгълен блат

Щом сте готови, слепете блатовете с приготвените два вида крем.

Първо може да започнете с половината крем от черен шоколад, а след това покрийте с втора кора и нанесете половината от крема с бял шоколад. След това продължавате с реденето на корите и кремовете.

слепване блатове

След като сглобите тортата, я украсете по ваше желание. Може да се залее с разтопен шоколад и да се поръси с натрошени ядки. Когато изстине, може да я сервирате, като я нарежете на парчета по желание - Бохемски пастички. Точно така правеше баба, от чийто тефтер е рецептата.

торта сглобяване

бохемски пастички приготвяне

Независимо дали тортата се реже на кубчета или на продълговати пасти, тя е твърде кремообразна и сочна, а оттам и прекалено вкусна. 

бохемски пастички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft