Брашно, мая и вода, щипка захар и сол и солетките на децата са готови

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Брашно, мая и вода, щипка захар и сол и солетките на децата са готови
Брашно, мая и вода, щипка захар и сол и солетките на децата са готови
24027
Брашно, мая и вода, щипка захар и сол и солетките на децата са готови
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Всичко, което увеличава хранителната стойност на ястието, добавя разнообразие и украса към него, може да се счита за гарнитура. Традиционните италиански пръчки , гризини, изпълняват брилянтно и трите функции едновременно.

Изглежда, че те са обикновени пръчици от хляб , но е невъзможно да се откъснете от тях. Ароматни, меки отвън и хрупкави отвътре, в кремообразна глазура от чесън. Удобно е да ги готвите на големи порции, така че да имате поне за няколко дни и повярвайте ми: с тях ще забравите за закупения бял хляб. Споделяме с вас любимата ви рецепта за гризини с чесън на прах, която при желание може да бъде заменена с пресни скилидки.

Съставки

Пшенично брашно 500 гр

Вода 280 мл

Суха мая 1,5 ч.л.

Захар 2 с.л.

Сол 2 ч.ч.

Чесън на прах 0,5 ч.л.

Масло 6 с.л. 

Италиански билки 0,5 ч.л.

 

Подготовка

Смесете топла вода, мая, захар, 3 с.л. омекотено масло и една и половина чаена лъжичка сол в дълбока купа. Замесете еластичното тесто, като постепенно добавяте брашно, и месите около 7 минути.
Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с кърпа. Оставете го да втасва за час-два.


Когато се вдигне, го разделете на малки топчета. Това количество съставки е достатъчно за 12 хлебни пръчки. Оформете парчетата тесто в продълговата форма, поставете върху намазнена тава за печене и покрийте с найлоново фолио, за да втасат още малко (ще отнеме около 40 минути).


След това сложете пръчките да се пекат във фурна, загрята до 200 градуса за 12 минути до златисто кафяво. 


Междувременно направете маслото за намазване отгоре: разтопено масло (3 супени лъжици), смесете с италиански билки, чесън на прах и половин чаена лъжичка сол.

Намажете горещи пръчици с пикантно чесново масло и сервирайте! 

Чесновите пръчици могат да се използват навсякъде: като обилна закуска със сос, вместо крутони в салата или просто като заместител на  хляба. Не по-малко популярна е рецептата за гризини със сирене, когато пръчките се поръсват с ароматен пармезан и се усукват на спирала, така че да изглеждат още по-ефектни). Надяваме се да ви е харесала нашата лесна рецепта за чеснови пръчици и да опитате всяка възможна комбинация.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft