Брускети с праз и кедрови ядки
13 Ноември 2013
5614
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
170 гр. праз, предимно бялата част
2 с.л. кедрови ядки
6 резена пълнозърнест хляб
1-1/2 - 2 с.л. зехтин
сол на вкус
Сложете измития добре праз върху дъска за рязане и го нарежете на ситно. Задушете го в зехтина на умерен огън за 10-тина минути, след което намалете огъня и продължете да задушавате, докато празът леко се карамелизира - около 20-25 минути. Посолете на вкус. Докато празът се готви, запечете кедровите ядки във фурната, докато леко покафенеят (без да прегарят!). Щом празът е почти готов, запечете филийките хляб. Разпределете праза върху препечените филийки, след което покрийте със запечените кедрови ядки. Поднесете брускетите топли!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари