Брюкселско зеле бешамел
22 Декември 2011
18414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г брюкселско зеле
30 г маргарин
2 с.л. (20 г) брашно
1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) прясно мляко
2 с.л. (20 г) сметана
черен пипер
щипка индийско орехче
1 с.л. (10 мл) лимонов сок
40 г кашкавал
сол
Изчистеното и измито брюкселско зеле се сварява в леко подсолена вода, но така, че да не омекне съвсем. Прехвърля се в тавичка. От маргарина и брашното се прави светла запръжка, която се разрежда с мляко и сметана. Сосът Бешамел леко се сгъстява. Подправя се с черен пипер, индийско орехче и лимонов сок. Размесва се с настъргания кашкавал и се изсипва върху брюкселското зеле. Запича се до получаване на златна коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари