Брюкселско зеле с шунка и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Брюкселско зеле с шунка и сирене
Брюкселско зеле с шунка и сирене
admin
Добавена от: admin
16969
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Количествата са на вкус:
брюкселско зеле
мазнина - масло, олио, зехтин или мас
лук
шунка
чесън
готварска сметана
едрозърнеста горчица
сирене/кашкавал - тип Чедър или друго подобно
кимион
магданоз
морска сол
прясно смлян черен пипер
червен пипер на люспички

Сложете измитите и непочистени зелки в съд за готвене на пара и ги сварете за 6-7 минути, докато станат светлозелени. Облейте ги с леденостудена вода, за да спрете процеса на варене и да запазите цвета им.
Почистете дръжките на зелките и обелете външните листа. Трябва да запазят целостта си, но по-големите може да нарежете на половинки.
Загрейте малко мазнина в дълбок огнеупорен съд на среден огън. Добавете лука и брюкселското зеле и ги задушете, докато покафенеят.
Прибавете нарязаната шунка и чесъна и задушете още 2 минутки. Добавете сметаната, горчицата и гответе на бавен огън, докато зелките омекнат.
Прибавете и сиренето, заедно с няколко зрънца кимион и разбъркайте добре. Поръсете с малко нарязан магданоз и подправете на вкус със сол и черен пипер, а по желание и с червен пипер на люспички. Поднесете горещо. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft