Брюле с череши

вход през zajenata.bg
Брюле с череши
admin
Добавена от: admin
2837
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 мл прясно мляко
4 яйца
250 г захар
50 г царевично нишесте
300 г череши
1 портокал
30 мл коняк
1 пръчка канела
1/2 шушулка ванилия 

400 мл от млякото се сипват в касерола и се слага на котлона да заври. Прибавят се канелата, ванилията и настъргана портокалова кора.

Нишестето се слага в купа и се разбърква с останалото мляко.

Жълтъците се отделят от белтъците и се добавят при нишестето. Разбива се добре, сипват се 150 г от захарта и отново се разбърква.

Когато млякото заври се сипва на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, към сместа с жълтъците. Прецежда се и се връща на огъня. Бърка се до сгъстяване на крема.

Черешите се разполовяват и костилките се отстраняват. Слагат се в тиган с 50 г от захарта и се карамелизират. Когато сосът се сгъсти леко, се налива конякът. Съдът се дърпа от огъня и черешите се оставят да изстинат.

На дъното на прозрачни купички се слагат черешите.

Отгоре се залива с крема и купичките се прибират в хладилника за 1 час, да се охладят.

След това кремът се поръсва с останалите 50 г захар. Купичките се слагат в тава със студена вода и се запича на най-високата степен на фурната (предварително загрята), само на горен реотан, за около 5 минути. Когато кремът хване хрупкава коричка, се изважда и се поднася веднага.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft