Най-голямата вкусотия с палачинки! Навиваш, режеш, заливаш и става Обяд за отличници:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-голямата вкусотия с палачинки! Навиваш, режеш, заливаш и става Обяд за отличници:
Най-голямата вкусотия с палачинки! Навиваш, режеш, заливаш и става Обяд за отличници:
5454
Най-голямата вкусотия с палачинки! Навиваш, режеш, заливаш и става Обяд за отличници:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Буквално облизахме чиниите - от тук нататък ще правя палачинките само по този начин. Палачинките са ни любими както в солен, така и в сладък вариант, а това е страхотно предложение за обяд или закуска. Ето какво ви трябва, за да си приготвите невероятния Палачинков пай :

солен палачинков пай

Солен палачинков пай

Продукти:

За палачинките:

  • 3 яйца
  • 1 щипка сол
  • 3 супени лъжици олио
  • 400 мл прясно мляко
  • 100 мл вода
  • 250 г брашно

Ако тестото е малко по-гъсто, а това зависи от самото брашно, добавете още малко вода - 20-30 мл

За пълнежа: 

  • 22 парчета шунка или сушено месо по избор
  • 22 парчета топено сирене
  • 400 гр. сметана

За заливката:

  • 3-4 яйца
  • 100-200 мл готварска сметана/течна неутрална сметана

Количеството на соса зависи от големината на съда. Заливката трябва да е до половината на тавата, в която сте подредили палачинките. Печете в загрята фурна на 200с/20мин. След това добавете 100 г настъргано сирене, което се топи добре и става еластично (като нашия кашкавал), след което върнете във фурната за още 5 минути.

Приготвяне: 

В по-дълбока купа се разбиват на твърд сняг три белтъка с щипка сол, след което постепенно се добавят един по един три жълтъка, три супени лъжици олио, 400 мл мляко и 100 мл вода. Започнете постепенно да добавяте брашното.

палачинкова смес

Разбива се до получаване на хомогенна смес без бучки с консистенция на течно гъсто кисело мляко. Оставете да престои 15-30 минути, ако имате време, след това изпечете палачинките по обичайния начин. Ако сместа изглежда твърде гъста, разредете я с малко вода.

Намажете всяка палачинка със заквасена сметана (една пълна лъжица), отгоре сложете две парчета тънко нарязана шунка и малко кашкавал, след което прегънете палачинката и я нарежете на 4 части (или колкото искате).

палачинки с плънка

палачинки с шунка

Подредете филийките вертикално в намаслена средно голяма тава за печене и оставете настрана, докато приготвите заливката. 

палачинкови кръгчета

За заливката: в дълбока купа се изсипват 2-3 яйца, разбиват се, след което се добавят 100 мл течна неутрална сметана.

Ако тавата ви е по-голяма, удвоете количеството заливка или сложете толкова, колкото ви е необходимо, така че да е поне на половината на палачинките/тавата. Постепенно изсипете заливката върху палачинките, за да запълните всички празнини.

заливка за палачинки

палачинки със сос

Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса и веднага се намалява на 180 и се пече 20 минути, след което съдът се изважда от фурната и отгоре се поръсва със 100 г настърган кашкавал и се връща за още 5 минути, докато се разтопи.

палачинки с кашкавал

Да ви е сладко!

палачинков пай парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft