Булгур пилаф с патладжан
22 Декември 2011
24136
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Карначетата се оформят като спирали, нанизват се на шишове и се пекат 15-20 минути в предварително загрята на горно печене на 220 градуса фурна.
Патладжанът се нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок. След 15 минути се изплаква и се подсушава.
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загретия зехтин. Добавят се патладжанените кубчета. Подправя се с канела, сол, изсипват се нарязаните на кубчета домати.
Изчаква се, докато течността почти се изпари, и се добавя булгурът. Наливат се 600 мл гореща вода, стрива се бульонът. Оставя се да къкри на тих огън.
Ястието се сервира, като всяка порция се поръсва с настъргано сирене и наситнен босилек и се поставя по едно карначе.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари