Бутер банички с патладжани, домати и песто
11 Септември 2012
11047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
лист бутер тесто
4 резена патладжан
8 -12 резена (зависи от размера) доматчета на грозд (или по-дребен сорт)
песто
сол и черен пипер
1 яйце, разбито с 1 ч.л. вода
Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете патладжана в масло и зехтин, докато стане златист. Заделете настрана. Разточете бутер тестото на лист с дебелина 3-4 мм. Разрежете на 4 квадрата и прехвърлете квадратите на покрита с хартия за печене тавичка. Намажете краищата на тестените квадрати с разбитото яйце. Сложете в центъра на всяко квадратче по 1 резен патладжан, покрийте с с 2-3 резена домат и лъжичка от пестото. Поръсете със сол и черен пипер. Запечете за около 15 минути, или докато тестото стане златисто. Поднесете незабавно.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари