Бутер пай с пилешко и зелен боб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Бутер пай с пилешко и зелен боб
Бутер пай с пилешко и зелен боб
admin
Добавена от: admin
9210
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка бутер тесто
500 г обезкостено пилешко месо
250 г зелен боб
1 връзка зелен лук
3 картофа
2 моркова
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 с.л. сух девесил

Тестото се разстила на кухненски плот. Доразточва се. Разделя се на две и половината се слага се в керамичен гювеч (или се реже на няколко парчета и половината от тях се разпределят в малки гювечета), като се притиска плътно да полепне по дъното и околната стена. Месото се реже на кубчета. Шушулките боб се режат на ситно. Морковите и картофите се белят, измиват и настъргват на едро ренде. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на колелца. В тиган се наливат 2- 3 с.л. зехтин. Слагат се всички зеленчуци у кубчетата месо. Долива се 1/2 ч.ч. вода. Задушават се за 10 минути, като се бърка непрекъснато с дървена шпатула. Поръсва се сол и сух стрит девесил. Запържената плънка се слага в гювеча (гювечетата). Отгоре се загъва плътно с остатъка тесто. Самото тесто леко се надупчва с вилица. Похлупва се. Ястието се пече 30 минути на умерен огън. После се отхлупва и се връща за допичане, докато се зачерви тестото отгоре. Оставя се за 30 – 40 минути да изстине. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft